FAQ

Čarliana pletenje

U pravilu ne, radimo proizvodnju i veleprodaju, po narudžbi klijenta.

Ne, pojedinačni proizvodi se kupuju kod naših klijenata, fotografije su objavljene isključivo u promotivne svrhe.

Minimalna narudžba za pletene šalove i pletene kape je 50 komada. Međutim, ako proizvodne mogućnosti to dozvoljavaju prilikom narudžbe, otvoreni smo za dogovor sa klijentima za minimalnu količinu narudžbe pletenih šalova u iznosu od 30 komada u kojem slučaju se plaća posebno i izrada uzorka i izrada programa.

Standardna ponuda je bazirana na maksimalno 4 boje u pletenom jednostranom i dvostranom šalu. Moguće je izraditi jednostrani ili dvostrani šal u 5 boja, međutim takav šal je skuplji od standardnog. Bar šal se u pravilu sastoji od 2 do 6 boja.

Pleteni šalovi se rade tehnikom strojnog pletenja, izrađeni su od pletiva, dok se tiskani (sublimirani) šalovi rade tehnikom printanja putem tremopresa na, najčešće, poliesterske tkanine. Upravo zato što se pleteni šalovi sastoje od niza pletenih očica ne mogu se u pletenom šalu dobiti tako fini detalji kao na sublimiranim šalovima. Mi ne radimo sublimaciju, specijalizirali smo se za pletene šalove i radimo maksimalno detalja u pletivu koje rijetko tko zna raditi. Ukoliko bi primjerice grb koji klijent želi na pletenom šalu i dalje bio predetaljan za izvedbu u pletivu, često predlažemo klijentima da na pleteni šal ili kapu apliciraju tkani amblem sa željenim grbom s traženim detaljima.

U pravilu klijenti rade dizajn proizvoda, mi smo tu za pomoć i savjet vezano za tehničke mogućnosti dizajna. Naše iskustvo nas je naučilo da su klijenti najzadovoljniji kada sami daju prvu ideju dizajna koje mi, u suradnji s njima, prilagodimo konačnom izgledu proizvoda.

Cofleki koje stavljamo na kape su kombinacija ručnog i strojnog rada, te se može staviti na bilo koju pletenu kapu koju imamo u ponudi. Možete birati pletenu kapu sa preklopom ili bez preklopa. Budući se coflek radi neovisno o samoj kapi, možete birati bilo koju boju ili kombinaciju boja cofleka.

Naše pletene proizvode sami dovršavamo, stoga se etiketa može ušiti u bilo koji naš pleteni proizvod. Etiketu možete sami nabaviti te nam istu dostaviti ili možemo mi od naših partnera nabaviti etiketu po vašoj želji. Etiketa može biti na vanjskoj ili unutarnjoj strani proizvoda, ovisno o vašim željama. Tkani amblem najčešće se aplicira kao grb na pletene kape ili na bar šalove. Možete tkani amblem sami nabaviti ili ga možemo mi nabaviti od naših partnera. Isti apliciramo na naše pletene proizvode putem termoprese. Također, na naše pletene proizvode možemo izvesti natpis/grb u strojnom vezu na naše proizvode. Etiketa, tkani amblem ili strojni vez na pleteni proizvod nije uključen u redovnu cijenu našeg pletenog proizvoda, već se obračunava dodatno ovisno o količini i dizajnu istih.

Strojni vez - Aplikon

Strojni vez (štik) je tehnika vezivanja koncem na tekstilu ili drugim materijalima uz pomoć specijaliziranih strojeva. Izvodi se na specijaliziranim, računalno vođenim strojevima koji se zasnivaju na principu šivaćeg stroja.

Strojni vez je dio finalne obrade u tekstilnoj industriji čija je svrha isticanje brenda ili određenih modnih detalja. Ova tehnika se koristi u proizvodnji različitih tekstilnih proizvoda kao što su odjeća, posteljina, ručnici i slično. Strojni vez je vrlo precizan i omogućava izradu različitih uzoraka i detalja na tekstilu brzo i efikasno. Koristi se za isticanje brenda na radnoj odjeći (polo majice, t-shirt, jakne, flis jakne, flis prsluci, pregače, radne hlače i td.), ručnicima, dekama, promotivnim materijalima, posteljini ali i kao modni detalji na raznim proizvodima (odjeći, odjevnim dodacima, tekstilnim proizvodima za kućanstvo i td.)

Za strojni vez se mogu koristiti različiti materijali, kao što su pamuk, poliester, svila, akril, vuna, koža i razni drugi tekstilni materijali.

Strojni vez se može uvesti na različite dijelove proizvoda, ali postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir. Primjerice, ako želite staviti strojni vez na već sašivenu jaknu i to na rukave jakne (džepove, kragnu i sl.), važno je osigurati da se materijal, odnosno rukav jakne može sigurno postaviti i stabilizirati u okvir stroja za vez, što možda i neće biti moguće. U idealnom slučaju, najbolje je donijeti dijelove jakne prije nego što se ista konačno iskroji kako bi se lakše postavio strojni vez na željeno mjesto i osigurala kvaliteta završnog proizvoda. U ovom slučaju, na već sašivenu jaknu moguće bi bilo staviti štik na leđa ili na prednji dio jakne.

Kada je u pitanju broj boja koje se mogu koristiti u dizajnu za strojni vez, to može varirati ovisno o složenosti dizajna i mogućnostima stroja za vez. Naši strojevi za vez mogu koristiti širok spektar boja i nijansi, obično do 15 boja istovremeno. Međutim, broj boja koje se praktično mogu koristiti u dizajnu za strojni vez može varirati ovisno o specifičnostima pojedinog projekta i opreme koja se koristi.

Priprema dizajna za strojni vez treba biti u PDF formatu u omjeru 1:1 kako bi prilikom izrade programa za strojni vez kao i izrade samog strojnog veza na tkanini konačan proizvod bio što sličniji dizajnu.

U pravilu nema minimalne količine narudžbe za strojni vez, međutim, obzirom na naše proizvodne mogućnosti, ne radimo pojedinačne narudžbe za jedan strojni vez na jednom proizvodu.

Najčešće klijenti sami donesu proizvode na koje uvezemo strojni vez, međutim, možemo vam i mi pomoći i nabaviti za vas šilterice, flis jakne i druge uobičajene tekstilne proizvode pogodne za štik.